Zonnepanelen

BRUSOL IS BACK: zonnepanelen en groene stroom terug 100% gratis

BRUSSEL, 06/06/2023 - Groene stroom toegankelijk maken voor iedereen is onze missie. Daarom hebben we ons Brusolmodel terug volledig gratis gemaakt: de installatie is altijd 100% gratis gebleven, maar ook de verbruikte groene stroom is nu terug 100% gratis! Niet voor even, niet tijdelijk, niet als promotie, maar definitief. Punt.

Hoe was het vroeger?

In 2018 startten we ons gratis Brusolmodel op: 100% gratis zonnepanelen en 100% gratis groene stroom gedurende 25 jaar. Dat konden we mogelijk maken dankzij de groenestroomcertificaten uitgereikt door het Brussels Gewest, want zo verdienden wij onze investering terug. Daarnaast werden wij ook vergoed voor de stroom die we met onze installaties op het net staken, dit wordt ook wel injectie genoemd. Die reststroom was vroeger (voor de energiecrisis en voor er laadpalen waren) niet zo veel waard.

5 jaar later, begin 2023, besliste de Brusselse regering helaas om de groenestroomcertificaten flink terug te schroeven. Dat niet alleen, ook de kostprijs van de installatie is over de jaren heen flink gestegen (duurdere grondstoffen, hoge inflatie, loonsindexeringen, enzovoort). Daardoor was het voor Brusol niet langer houdbaar om én gratis zonnepanelen én gratis groene stroom uit te delen aan Brusselse gezinnen. Het Brusolmodel werd betalend: de gratis zonnepanelen bleven, maar we vroegen wel € 100 per jaar voor de verbruikte groene stroom.

Waarom is het nu terug gratis?

We merkten dat het betalend model, al was het tarief heel voordelig, een drempel vormde voor Brusselse gezinnen om in tekenen op onze vernieuwde formule. Daarom vroegen we onze klanten op de man/vrouw af waarom ze twijfelden. Wat bleek? Jullie zouden massaal overstappen als ons model terug volledig gratis werd, zoals voorheen. En aangezien onze missie nog steeds is om groene stroom toegankelijk te maken voor iedereen, is dat exact wat we de voorbije maanden uitgewerkt hebben!

Hoe kan dat?

Om onze gratis formule terug mogelijk te maken, zijn we op zoek gegaan naar een andere manier om de investering te kunnen terugverdienen. EnergyVision heeft een breed energie- en mobiliteitsaanbod, en de oplossing vonden we inhouse. Brusol installeert zonnepanelen, maar EnergyDrive (ook een formule van EnergyVision) plaatst en exploiteert elektrische laadpalen. De reststroom geproduceerd door onze zonne-installaties, sturen we voortaan één op één door naar onze laadpalen. Dat is waardevoller dan dat we de reststroom in het net moeten injecteren, waar ze verloren gaat of tegen dumpprijzen gekocht en verkocht wordt. Door die koppeling tussen de Brusol-zonnepanelen en de EnergyDrive-laadpalen, kunnen we de reststroom nu beter valoriseren. Dat laat ons toe om het forfait te laten vallen: we hebben terug gratis zonnepanelen én gratis groene stroom voor Brusselse gezinnen!

Hoe ziet het Brusolmodel er alweer uit?

U heeft gesproken, wij hebben geluisterd. Ons Brusolmodel is terug volledig gratis. De voorwaarden en het contract zijn weer identiek zoals vroeger. Dat betekent:

  • 100% gratis zonnepanelen (materiaal, installatie, onderhoud,... alles is inbegrepen, u betaalt niets!)
  • 100% gratis groene stroom (geen forfait, geen vergoeding, geen enkele kost voor u!)
  • Contract van 25 jaar, daarna wordt u als klant eigenaar van de installatie

U wordt dus volledig ontzorgd, u bepaart gegarandeerd en u geniet van 100% gratis, groene en lokale stroom.

Schrijf u nu in voor gratis zonnepanelen en gratis groene stroom

Twijfel niet langer en meld u vandaag nog aan!

Ja, ik wil gratis zonnepanelen!

  • 100% gratis zonnepanelen.

  • 100% groene stroom.

  • 100% made in Brussels.

 

Ik schrijf me in